A webáruházban regisztráció nélkül is lehet vásárolni!

Találja meg a megfelelő fűtőeszközt az autófólia telepítéséhez | TeckWrap
2023. június 28., Phyllis Li megjegyzései
A hő elengedhetetlen forrás a vinilfólia telepítéséhez.. Általában négy elsődleges fűtőelemet használnak a telepítők a projektek burkolásához: propán fáklyát, hőpisztolyt, infravörös fűtőt és gőzölőt. De vajon ismeri-e mindegyiknek az előnyeit és hátrányait? Ha jól megérti őket, az segíthet abban, hogy bölcsen és ennek megfelelően válasszon csomagolási munkához, és a legjobbat hozza ki belőle. Itt egy teljes profil az Ön számára ezzel kapcsolatban:
1./Propán fáklya
Magas mobilitás
A propán fáklya számos előnnyel jár a vinilcsomagolási projektben. Először is nagyon mobil. Megfoghatod és mehetsz. Amikor a helyszínen csomagol, nincs szükség áramra.
Hatékony hő
Másodszor, gyorsan megemeli az anyag hőmérsékletét. A propán fáklya feje cserélhető. A hőt szélesebbre cserélve állíthatja be. Minél szélesebb a fej, annál lágyabb a hője.
Telepítéskor jobb, ha szélesebbet használunk, és felhordáskor szabályozzuk a hőmérsékletet. De egy keskeny, ami erős hőt hoz, alkalmas lehet eltávolításra, mivel gyorsan felpuhítja a ragasztót és gördülékenyebbé teszi a folyamatot.
Kihívás: Találd meg az egyensúlyt
Van azonban egy negatívum a propán fáklyával kapcsolatban. Magas hőt hoz, és gyorsan felmelegíti a vinilfóliát, de gyorsan le is hűl. Így az anyag alapos felmelegítése kihívást jelenthet vele.
A trükkös dolog az, hogy nem lehet túl sokáig fókuszálni egy területre, mert a propán megégetheti a filmet. Tehát meg kell találni az egyensúlyt a legjobb eredmény eléréséhez használat közben. Emiatt NE használj propán égőt az utófűtéshez, ami szintén negatívum.
- mi nem ajánljuk a használatát-( Teckwrap Hungary)

2./Hőpisztoly
A hőlégfúvó drágább lehet, mint egy propán fáklya. Az árpontok típusonként változnak. De sok előnye van ennek.
Gyorsan száradjon ki
Például, ha fel akarja gyorsítani egy mosott jármű száradási folyamatát, a hőlégfúvó nagy segítség lehet. A hő és a levegő egyszerre távozik, így a nedvesség könnyen távozik, különösen a nehezen elérhető rések alatt.
Alapos hőség
A hőpisztoly gyengéd meleget biztosít széles körben, ami kiválóan alkalmas a vinilfólia alapos felmelegítésére. És ellentétben a propán fáklyával, még akkor is, ha egy ponton sokáig elidőzik, kicsi az esélye annak, hogy az anyag megég.
Így ilyen mértékben biztonságosabb az anyag számára, legyen szó beszerelésről vagy eltávolításról. A lágy meleg mellett a hőlégfúvó nagy segítséget jelenthet a film öngyógyító folyamatában is.

 Biztonsági probléma
Bár a propán fáklya nagy hőt hoz, gyorsan lehűl. Így biztonságosan megragadhatja. A hőfegyver esetében azonban ez más eset. A hegye nagyon felforrósodik használat közben. Ezért veszélyes, ha Ön vagy a bakelit véletlenül hozzáér. Ha az anyag megérinti a hőlégfúvó hegyét, megolvad és megég.
Alacsony mobilitás
A hőlégfúvóhoz általában hosszabbító kábelre lesz szükséged, mert áramot igényel. Így alacsony a mobilitása. Ha a helyszínen kell becsomagolni, és nincs áram, és a hőlégfúvó az egyetlen fűtőkészülék, akkor végül nem lesz hő.

 
3./Infra melegítő
Az IR fűtés előnyös az autók burkolásához. Drága, de sok szempontból érdemes is. Általában két típusuk van: egy kézi és egy álló.

Nagy segítség egyéni telepítőknek
Ha gyakran egyedül burkol, az állvánnyal ellátott infravörös fűtőelem rendkívül hasznos lehet. Egyszerűen csak bekapcsolhatod, egy helyett két kézzel fogod a bakelit fóliát, és hagyod, hogy melegedjen, ami jól puhítja az anyagot.
Megfelelő hő többrétegű fóliához
Az infravörös fűtőelem hatékony többrétegű vinilfóliák esetén, mivel átvezeti a hőt az anyagon, és rugalmasabbá teszi a csomagolást. A hő magas, ezért körülbelül 12-13 hüvelykig távol kell tartania az anyagtól, és óvatosan mozgassa.

Minden szempontból kiváló
Felszerelésre és eltávolításra egyaránt kiváló. Akár IR fűtőt is használhat a szakaszonkénti utófűtéshez. A hő elősegíti a ragasztó áramlását és biztosítja a szükséges tartósságot.

4./Gőzölő
Jön az utolsó: gőzös. A gőzölő sok szempontból kiváló hőforrás is.
Gyorsítsa fel a tisztítási folyamatot
Amikor előkészíti és tisztítja a járművet a vinilfólia felszerelése előtt, makacs ragasztómaradványokkal találkozhat. A gőz segítségével lágyíthatja és gyorsan eltávolíthatja őket erős vegyszerek használata nélkül.
Egyszerre melegítsd és nyújtsd
A gőzölő hatékony többrétegű filmekhez, mint például az infravörös fűtőtest. De az a nagyszerű benne, hogy egyszerre gőzölheti és nyújthatja az anyagot. A hő nem lesz túl meleg, így nem kell aggódnia a bakelit túlfeszítésétől.
Nagy segítség a PPF vagy színes autófólia eltávolításához

A gőzölő tökéletes a festékvédő fólia vagy sínes fólia eltávolítására, mivel puhítja a ragasztót és a PPF oldalán tartja anélkül, hogy rátapadna az autóra. Így sokkal gördülékenyebb lesz az eltávolítás.

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*